четвъртък, 10 август 2017 г.

5 важни съоръжения за качествена пътна сигнализация

четвъртък, 10 август 2017 г.   Тагове:


Пътната сигнализация се прави с цел организация на движението и създаване на безопасни пътища. В нея влизат съоръжения за ремонтни дейности, важни знаци и табели, маркировка, светофари и много други. В тази статия решихме да ви представим петте най-важни съоръжения за качествена пътна сигнализация, които трябва да познаваме и спазваме.

На първо място са добрите стари пътни знаци. В наши дни те са много по-модерни и функционални, тъй като са добавени специални светлини към тях, светлоотразители и други пособия. Водачите на МПС лесно забелязват всеки знак, макар влошените климатични условия. Сега вече няма оправдание за неспазване на знаците, защото всичко е забележимо и достъпно.

На втора позиция поставяме пътните табели. Те служат основно за информативна дейност, като съобщават за местонахождението на шофьорите, близки обекти от сорта на болници, бензиностанции, ресторанти и други. Новите табели са направени с отлични графики, за да ги разбирате максимално ясно. Добавеното осветление към тях също не бива да се пренебрегва.

Третото съоръжение е пътната маркировка. Хоризонтална или вертикална тя се разчита лесно и безпроблемно. В миналото маркировката се триеше с напредъка на годините, но сега и този проблем е решен. Употребяват се издръжливи бои гарантиращи дълголетието на всеки маркиран път. На всички е ясно, колко важна би могла да бъде маркировката на пътя.

Четвъртата част от съвременната пътна сигнализация са бариерите, защитните колчета, конусите и това, което помага за временната организация на движението. Когато се извършва ремонт на пътя упоменатите горе съоръжения влизат в сила, за да подчертае участъкът, който подлежи на строителни дейности. Това значително улеснява работата на фирмите.

На пето последно място поставяме антипаркинг устройствата. Тези заключващи механизми са приложими за всякакви видове паркинги, където се изисква спазването на дисциплина. Още едно страхотно съоръжение, което е добре да познаваме и прилагаме при необходимост.

Това са само малка част от съоръженията за качествена пътна сигнализация. Ние можем да изброим още много, но по-важното в случая е те да бъдат изработени на високо ниво от специалисти в бранша, за да се покрият Европейските изисквания и закони.

0 comments:

Всички статии са защитени от

Абонирайте се за новите статии

Спокойно, няма да предоставим имейла ви на никого
RSS
Copyright © 2013-2017 Jitkam